Najmanje naselje na području općine Trpanj smješteno je podno najvišeg vrha Pelješca Sv. Ilija (961 m) i 13 km udaljeno od Trpnja.

Izlet ili boravak u Dubi poseban je doživljaj izvornog dalmatinskog ribarskog i maslinarskog mjesta.

Kako je većina stanovnika još u 19. i 20. stoljeću svoju egzistenciju vezala uz rad u Sjedinjenim državama, u Dubi se i domaće stanovništvo vraća odmoriti i uživati u miru i ljepotama pitomog mediteranskog okruženja. Stoga je Duba i danas neopterećena komercijalizacijom i masovnim turizmom.

Ukoliko se odlučite provesti svoj odmor u Dubi, turističke usluge možete dobiti kod neke od obitelji koje iznajmljuju turističke apartmane uglavnom neposredno uz more uz ribarsku lučicu ili dugu šljunčanu plažu.

Uz tradicionalnu mediteransku arhitekturu kuća Dubljana, u povijest će Vas vratiti i nekoliko iznimo starih crkava i kapelica, te ostaci antičkih zidina koji svjedoče o kontinutetu života na ovom prostoru.

Ukoliko boravite u Dubi, ili tamo odete samo na izlet neizostavno pokušajte naći vremena i za posjet obližnjoj plaži Jezero - šljunčani sprud kojeg s jedne strane zapljuskuju morski valovi, a od obronaka Sv. Ilije dijeli ga prirodno slatkovodno jezerce čija se voda potočićem preko plaže izlijeva u more.
Kako jezero nije dostupno automobilom - mjesto je gdje ćete zajamčeno uživati u potpunom miru i netaknutoj prirodi.

Galerija slika

Kontakt