Mediteranska izvornost i netaknuta priroda najveći su aduti kojima se Pelješac predstavlja svojim gostima.


Općina Trpanj, uz sve nabrojano, nudi i posebno lijepe, najčešće šljunčane plaže, na koje često na jednodnevne izlete dolaze i kupači iz udaljenijih turističkih mjesta na poluotoku Pelješcu.

Na svim plažama i kupalištima možete, osim na suncu, uživati u hladu borova, palmi, tamarisa i drugog mediteranskog raslinja.

Zbog povoljne konfiguracije klima je cijelu godinu blaga, a ljeta vruća koja u poslijepodnevnim satima osvježava blagi maestral.

Pozora
U neposrednoj blizini hotela "Faraon", nalazi se šljunkovita plaža "Pozora". Kako ima prirodni hlad te plićak, pogodna je i za djecu. Također nudi i mogućnost iznajmljivanja zabavnih rekvizita, a možete se osvježiti i okrijepiti u beach baru.

Luka
Nalazi se na istočnom ulazu u Trpanj, u istoimenoj uvali. Također nudi šljunčanu podlogu, prirodni hlad i plićak, a uz plažu je smješten i beach bar.

Divna
Na 10km od Trpnja u smjeru Dube, nalazi se pješčano - šljunčana plaža Divna, o čijoj prirodnoj ljepoti i uzbudljivom kontrastu zelene i plave boje govori već i samo ime.
Pješčano/šljunčana podloga i plićak čine i ovu plažu pogodnom za djecu. Neposredno uz plažu nalazi se i autocamp sa beach barom.

Duba
Još jedna destinacija vrijedna poludnevnog ili jednodnevnog izleta je malo ribarsko mjesto Duba, 13 km od Trpnja, uz čiji se porat nalazi i lijepa šljunčana plaža. Plaža je također pogodna za izlete s djecom, a za osvježenje i okrepu tu je i beach bar.

Jezero
je uvala udaljena 1 km od mjesta Duba, sa pješčano/šljunčanom plažom. Kako do plaže nema uređenog kolnog pristupa - ovo je pravo mjesto gdje ćete barkom potražiti istinski užitak izravnog dodira s netaknutom prirodom.
Ljepoti i jedinstvenosti ove plaže doprinosi i jezero, koje plažu okružuje s kopnene strane, čija se voda u more ulijeva bistrim potočićem preko bijelog žala plaže.


Pored ovih plaža, postoji i nudističko kupalište, kao i brojna manja kupališta i skrivene romantične uvale koje čekaju da ih otkrijete sami.
Iako će Vaš odmor na spomenutim mjestima trajati kratko, uspomene koje ćete iz njih ponijeti u Vašem će sjećanju ostati trajno.

Galerija slika

Kontakt